Hekkert Autogroep opnieuw officieel Erkend Duurzaam

Hekkert Autogroep is sinds juni 2015 opnieuw een officieel Erkend Duurzaam autobedrijf, met al haar vestigingen. Het certificaat Erkend Duurzaam wordt uitgereikt door IvDM en is het bewijs dat Hekkert Autogroep in alle facetten van de bedrijfsvoering duurzame verbeteringen heeft doorgevoerd.
 

Wat betekent Erkend Duurzaam concreet in de dagelijkse praktijk van het autobedrijf? Op die vraag heeft Hekkert een helder antwoord. “Wij hebben maatschappelijk verantwoord en duurzaam handelen in onze bedrijfsvoering verankerd. Dat betekent dat wij bijvoorbeeld alleen nog maar stille en zuinige banden verkopen en de gebruikte banden op een milieuvriendelijke wijze afvoeren. Datzelfde geldt voor de smeermiddelen en andere onbruikbare materialen. We hebben groene stroom en gaan zuinig om met energie.”
 

Ook als werkgever heeft Hekkert Autogroep zijn zaken op orde. Duurzaam betekent in dat opzicht dat er aandacht is voor het welzijn van de medewerkers door goede arbeidsomstandigheden en toekomstperspectieven te bieden. Buiten het bedrijf neemt Hekkert zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid door de sponsoring van diverse regionale goede doelen en maatschappelijke projecten.
 

Uiteraard draait het bij duurzaam ondernemen in het autobedrijf ook om het aanbieden van duurzame mobiliteit. In de showroom van Hekkert staan dan ook alle schone en zuinige modellen van Opel. “Wij merken dat er steeds meer vraag is naar auto’s met een lage CO2-uitstoot en laag brandstofverbruik. Als geen ander kunnen wij onze klanten informeren over de mogelijkheden van schone mobiliteit. Daarbij denken we verder dan de auto’s die we nu moeten verkopen; ook in onze werkplaats wordt op een duurzame manier gewerkt met duurzame materialen.”
 

Het certificaat Erkend Duurzaam maakt deel uit van het branchebrede duurzaamheidsprogramma van RAI Vereniging, BOVAG, FOCWA Schadeherstel en STIBA dat wordt uitgevoerd door IvDM (Instituut voor Duurzame Mobiliteit). Het certificaat is een jaar lang geldig.
 

​Onze vestiging(en)

Meer info